ДАІ: Прості речі рятують життя

Жовтень 31, 2011 | Новини | Переглядів: 1417 | Коментарі: 1

Осінньо-зимовий період висуває більше вимог автомобільним шинам, ніж літній. Зимовим сезоном вважається період з 15 листопада до 15 березня. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області 

Перші заморозки призводять до ранкових пригод на трасах і черги в автомайстернях, тому автовласникам потрібно подбати про безпеку за несприятливих погодних умов. В першу чергу це стосується заміни літньої резини на зимову.
Управління ДАІ Кіровоградської області хоче нагадати основні причини заміни резини. Літні шини характеризуються жорстким протектором і коли середньодобова температура дорівнює +5°-7°C вони стають “дубовими”. На відміну від неї зимова резина зберігає свою еластичність, чим забезпечує міцніше зчеплення з дорогою. Як стверджують професіонали, при температурі меншій +7°C градусів на мокрій дорозі зимова шина має гальмівний шлях на 5-6 м коротший у порівняні з літньою, а на снігу різниця сягає до 30 м!
У зв’язку з цим Державтоінспекція Кіровоградщини закликає водіїв не бути легковажними та замінити літню резину на зимову, при цьому бути максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool