Прокурорськими перевірками на Кіровоградщині встановлені суттєві порушення

Червень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 1701 | Коментарі: 0

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей прокуратури області Людмили Білобрицької не завжди з’ясовуються причини та умови, що сприяють проявам насильства в сім’ї. Про це інтернет-виданню  «FotoInform»  повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, це стосується роботи дільничних інспекторів міліції Петрівського РВ УМВС України в області. Адже на території зазначеного регіону в останні місяці значно зросла кількість осіб, схильних до такого роду правопорушень.
У деяких територіальних органах внутрішніх справ не налагоджена належна взаємодія з спеціально уповноваженим органом. Це, насамперед, стосується Новгородківського, Новоукраїнського, Олександрійського та Знам’янського районів. Де прокурорами виявлено факти насильства в сім’ях відносно дітей, про які підрозділи кримінальної міліції у справах дітей (КМСД) не вчасно інформували відповідні структури райдержадміністрацій.
Допускаються порушення чинного законодавства і в ході проведення профілактичної роботи. Наприклад, в офіційних попередженнях, внесених дільничними інспекторами Олександрійського РВ, не зазначено суть порушення та відсутня інформація, відносно кого скоєно насильство. Аналогічні недоречності допускаються в Маловисківському та Знам’янському районах.
Органами міліції недостатньо використовуються можливості вимог вищеназваного закону щодо застосування захисних приписів. Наприклад, службою ДІМ Маловисківського РВ у березні 2011 року за скоєння насильства в сімї повторно притягувалися до адмінвідповідальності п’ятеро осіб, однак, захисні приписи не використовувалися. Аналогічні порушення вимог закону допускалися при винесенні офіційних попереджень (замість захисних приписів) і службою ДІМ Знам’янського МВ.
Протягом 2010-2011 років органами внутрішніх справ взагалі не вживаються заходи по направленню батьків з дітьми до реабілітаційних установ тощо.
Лише протягом поточного року прокурорами порушено 7 кримінальних справ відносно батьків та інших членів сімей, які вчинили насильство щодо дітей. Тим часом, підрозділами КМСД та ДІМ МРВ УМВС України в області не завжди вчасно повідомляються територіальні прокурори про наявність фактів порушення прав дітей в сім’ях. Міжміськрайпрокурорами ініційовано на місцях притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників служб дільничних інспекторів.
Прокуратурою області начальнику УМВС України в області внесено подання щодо усунення виявлених порушень в ході проведених перевірок.
Наразі документ знаходиться на розгляді.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool