Прокурори поновили житлові та майнові права 47 дітей

Липень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1070 | Коментарі: 0

Працівники прокуратури Кіровоградщини провели перевірки, щоб з”ясувати як в регіоні додержуються житлові та майнові права соціально незахищеної категорії дітей. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Перевіркою охоплено діяльність служб у справах дітей, управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій (міськвиконкомів), інтернатних закладів та спеціальних установ для дітей, а також прийомні сім’ї, органи опіки та піклування.
Правозахисні перевірки прокурорів засвідчили, що житлові та майнові права понад 100 дітей (щодо своєчасного взяття на квартирний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) порушені. З метою їх поновлення, прокурори внесли низку документів реагування, які правомочні усунути ці порушення. Наразі вже поновлено житлові права 13 дітей. Інші документи перебувають на розгляді.
Вжито заходів цивільно-правового характеру для захисту прав дітей на житло. Прокурором м. Олександрії заявлено позов в інтересах дитини, яка після смерті матері мала право на двокімнатну квартиру, з вимогою визнати за неповнолітньою право власності на це майно. Суд позовні вимоги прокурора задовольнив. Прокурором Голованівського району заявлено позов в інтересах чотирьох неповнолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування, які після смерті батька мали право на будинок в Голованівську. Рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволені, за дітьми визнано право власності на майно.
Зазвичай порушення житлових та майнових прав дітей відбувається через бездіяльність служб у справах дітей. У прокуратури є серйозні зауваження до роботи служби у справах дітей Петрівської РДА, службові особи якої не вживають своєчасних заходів щодо оформлення прав на спадщину дітей. Протягом двох років не оформленою лишається спадщина на будинок в смт. Петрове дитини-сироти. На території Чечеліївської сільської ради самостійно проживають двоє дітей-сиріт, тоді як їх опікун проживає в іншому населеному пункті, що суперечить вимогам закону, але даний факт лишився поза увагою посадовців. Більше того, ці діти закінчили училище, здобули професію слюсаря, але жодних заходів до працевлаштування сиріт районною службою не вжито. Прокурор району вніс подання голові райдержадміністрації, за результатами розгляду якого вжито заходів до усунення порушень.
Органами прокуратури регіону у ході цих перевірок поновлено права 47 дітей, порушено 2 кримінальні справи, заявлено 2 позови, внесено 36 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 13 посадових осіб, відшкодовано 9 тис. грн.,. Низка документів ще перебуває на розгляді. Прокуратура області внесла узагальнене подання з цих питань керівництву Кіровоградської ОДА.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool