Прокурори поновили права 164 кіровоградців

Липень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1171 | Коментарі: 0

Здійснюючи правозахисну діяльності працівники прокуратури вживають усіх вичерпних заходів задля забезпечення прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За інформацією старшого прокурора прокуратури області з вказаних питань Тетяни Кучер з початку року за фактами незаконного притягнення громадян до адміністративної відповідальності прокурорами порушено 6 кримінальних справ. Внесено 95 документів прокурорського реагування, за якими до відповідальності притягнуто 224 особи. За втручання прокуратури, шляхом скасування незаконних рішень, поновлено права 164 жителів міста та області.
Виявлено один факт кримінально-караного діяння в органах внутрішніх справ. Прокурорами принесено протести на 70 незаконних рішень, винесених посадовими особами органів внутрішніх справ. Також внесено 40 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 88 працівників міліції.
Зусилля органів прокуратури також спрямовувалися на проведення перевірок додержання посадовцями органів контролю вимог законів при притягненні громадян до адміністративної відповідальності. За їх результатами порушено 2 кримінальні справи, які наразі скеровано до суду. Опротестовано 51 незаконне рішення. За результатами розгляду внесених 43 документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 116 працівників органів контролю. Останні допустили порушення під час застосування адміністративного законодавства.
Правозахисна діяльність прокуратури в даному напрямку триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool