Прокурори перевірили чи законно експлуатуються сміттєзвалища

Квітень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1059 | Коментарі: 0

Прокуратурою області проведено перевірку із залученням фахівців Державної екологічної інспекції в області та санітарно-епідеміологічної служби законності експлуатації міського сміттєзвалища м. Олександрії. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Установлено, вказане звалище експлуатується ПП «Екологія» з порушенням вимог ст. 35-1 Закону України «Про відходи», Правил експлуатації полігонів побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 435 від 01.12.2010, Санітарних правил облаштування та утримання полігонів твердих побутових відходів при здійсненні складування та зберігання сміття. 

Зазначені порушення призводять до самозаймання біогазу, що утворюється при складуванні побутових та нетоксичних промислових відходів, та як результат, тління відходів у тілі полігону, виділенні диму в атмосферне повітря, а тому чинять негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я населення.
За втручання прокуратури головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської області 20.03.2012 прийнято рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації приватним підприємством «Екологія» першого пускового комплексу полігону твердих побутових та нетоксичних промислових відходів на території Лікарівської сільської ради Олександрійського району.
Прокуратурою ініційовано питання про припинення дії договору на утримання вказаного звалища, укладеного з ПП «Екологія» та притягнення винних осіб до відповідальності.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool