Прокурори борються за повернення громаді Kіровограда соснового масиву на Лісопарковій

Жовтень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1197 | Коментарі: 0

Органи прокуратури області докладають всіх зусиль для повернення територіальній громаді міста Кіровограда земель природоохоронного значення в районі вулиці Лісопаркової, які Кіровоградською міською радою незаконно були передані у власність.

Пам’ятка садово-паркового мистецтва на Лісопарковій – одне з найулюбленіших місць відпочинку кіровоградців. «Легені Кіровограда», «зелений оазис» - саме так, з любов’ю й розумінням екологічної значимості, називають цю місцину жителі обласного центру, яким вона і має по праву належати. Однак, депутати Кіровоградської міськради 5 скликання територію громади міста – майже 20 га соснового масиву, незаконно надали у приватну власність.
Органи прокуратури вживають заходів щодо поверненню земель Лісопаркової зони територіальній громаді. На сьогодні прокуратурою міста Кіровограда підготовлено 41 позов до Кіровського районного суду з вимогою визнати незаконними та скасувати відповідні пункти рішення міськради, якими надано громадянам землю, визнати недійсними і скасувати державну реєстрацію Державних актів на право власності на землю та повернути ці земельні ділянки у власність територіальної громади міста.
Прокуратурою області організовано якісне розслідування кримінальної справи за фактом підроблення висновку Кіровоградсько-Олександрійського відділу екологічного контролю, яким погоджено надати у власність 124 громадянам земельних ділянок у межах даного соснового масиву.
16 жовтня на сесії Кіровоградської міської ради за участі прокурора міста Кіровограда Дмитра Титора депутати розглянули й задовольнили протести прокурора щодо 8 рішень, якими надано у власність 12 громадянам земельні ділянки Лісопаркової. Незаконні рішення скасовано.
Про результати подальшої роботи громадськість буде поінформовано.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool