Прокурора «нагадала» директору однієї школи вимоги законодавства про охорону праці

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1127 | Коментарі: 0

Прокуратурою Добровеличківського району винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження відносно директора учбового закладу. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За фактом нещасного випадку в порядку правозахисної діяльності проведено перевірку щодо додержання вимог законодавства про охорону праці в одній із шкіл району. Встановлено, що працівниця школи, прямуючи на роботу, впала та отримала травму.

Однак, в порушення Закону України «Про охорону праці» та внутрівідомчих інструкцій, директор школи не повідомив про нещасний випадок районному керівництву та у відділ виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань. Зокрема, про госпіталізацію підлеглої на кареті швидкої допомоги з робочого місця до центральної районної лікарні. Крім того, не було створено комісії на проведення розслідування зазначеного нещасного випадку, не складено відповідний акт тощо.
З метою притягнення винної особи до відповідальності прокуратурою району й було винесено вищеназвану постанову.
На даний час постанова про порушення дисциплінарного провадження відносно директора школи перебуває на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool