Прокурор Бобринецького району роз’яснив ситуацію навколо акції протесту

Квітень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1550 | Коментарі: 1

Прес-службою прокуратури області 2 квітня уже повідомлялося, що поблизу приміщення прокуратури Бобринецького району розпочалася акція протесту, організована фермером Чміленком І.В.

Як розповів прокурор Бобринецького району Олександр Маленко, на даний час вона продовжується за участю кількох десятків чоловік. Оскільки головною вимогою протестувальника є закриття проти нього кримінальної справи, яка перебувала в провадженні слідчого відділення Бобринецького райвідділу УМВС України в області і на даний час перебуває на розгляді суду, постає питання чи не є дана акція своєрідною спробою тиску на суд? До того ж, дії Чміленка, як мінімум, викликають здивування, адже він визнав фактичні обставини події, відшкодувавши в повному обсязі збитки потерпілому й попросивши у нього вибачення за минулорічний інцидент.

 Звертає на себе увагу й та обставина, що дана акція проводиться в супереч рішення виконкому Бобринецької міської ради: не в парку ім. М.Кропивницького, де можна уникнути порушення правил дорожнього руху та відсутня загроза життю і здоров’ю людей, а біля державної установи, що створює перепони в її належному функціонуванні. До того ж, проводиться з використанням сільськогосподарської та автомобільної техніки.
Тому, зауважив Олександр Маленко, згідно з вимогами діючого кримінального та кримінально-процесуального законодавства, питання про закриття кримінальної справи за примиренням сторін можливо вирішити тільки під час судового розгляду справи та винесення судом за згодою підсудного та потерпілого відповідного судового рішення.
Попередній судовий розгляд справи призначено на 18 квітня.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool