Прокуратурою виявлено порушення законодавства в діях службової особи відділу Держкомзему

Січень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1109 | Коментарі: 0

У ході здійснення правозахисної діяльності працівниками прокуратури проведено перевірку відділу Держкомзему в Світловодському районі за результатами якої виявлено грубі порушення вимог чинного законодавства за які передбачено кримінальну відповідальність. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, в даній структурі виявлено факт зловживання службовим становищем керівною особою відділу Держкомзему в Світловодському районі. Остання протиправно погодила технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж на місцевості та виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки для ведення садівництва чотирнадцятьом громадянам загальною площею 1,6 га. 

Варто відзначити, що вищезгадані державні акти видано на ділянки, де розміщуються …багаторічні лісові насадження! А сама земельна ділянка відноситься до земель лісового фонду та перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Світловодський лісгосп».
Вищеназваними діями особа, уповноважена на виконання функцій держави, заподіяла державі в особі державного підприємства матеріальних збитків на загальну суму 320 тис. грн..
Світловодською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, по факту незаконного оформлення права приватної власності на земельні ділянки, що перебували у державній власності.
Наразі проводиться досудове слідство.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool