Прокуратурою порушено кримінальну справу за самовільне зайняття земельної ділянки

Вересень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 1406 | Коментарі: 0

Прокуратурою Новомиргородського району Кіровоградської області виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки посадовими особами одного з місцевих сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Службові особи даного СТОВ, достовірно знаючи про відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 237 га, зловживаючи своїм службовим становищем, засіяли дані землі зерном кукурудзи без наявності договору оренди землі та проектно-технічної документації. Цим порушили вимоги Земельного кодексу України та Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель».
Внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки інтересам держави завдано шкоди на суму понад 230 тис. грн.
За вказаним фактом прокурором Новомиргородського району відносно посадових осіб цього СТОВ порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.197-1 та ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Наразі проводиться досудове слідство.
Крім того, прокурором району заявлено позов до господарського суду Кіровоградської області про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та відшкодування понад 230 тис. грн., спричиненої її самовільним зайняттям сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю. Проходить судовий розгляд даного позову.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool