Прокуратурою області проведено перевірки додержання вимог бюджетного законодавства при проведенні будівельних та ремонтних робіт

Серпень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1462 | Коментарі: 0

У ході цих перевірок виявлено чисельні порушення чинного законодавства з боку розпорядників бюджетних коштів, насамперед, районних державних адміністрацій, та їх отримувачів. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено випадки порушень закону при проведенні закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти. Зокрема, прокурором міста Кіровограда порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконні закупівлі, проведені головним управлінням житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради на суму понад 3 млн. грн.
Закон України «Про здійснення державних закупівель» порушується й через несвоєчасне проходження навчання членами тендерних комітетів. У зв’язку з останнім, Світловодським міжрайонним прокурором внесено відповідне подання міському голові Світловодська. Крім того, неналежно оформляються документи з проведення процедур закупівель. Подібні порушення виявлені прокуратурою в діяльності міськрад Світловодська та Кіровограда.
Встановлено випадки завищення виконаних ремонтних та будівельних робіт. На підставі чого за кілька місяців поточного року прокуратурою області, Петрівського, Гайворонського, Новоукраїнського та Кіровоградського районів порушено кілька кримінальних справ.
Голові Кіровоградської обласної державної адміністрації прокуратурою області вносилось подання (на даний час розглянуте із вжиттям заходів) за наслідками перевірки обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з приводу нецільового використання бюджетних коштів, простроченої заборгованості тощо.
Встановлено й інші порушення бюджетного законодавства. Наприклад, окремими органами місцевого самоврядування при формуванні бюджетів незаконно делегуються повноваження щодо внесення змін до місцевих бюджетів не уповноважених законодавством особам. З порушенням бюджетного законодавства приймаються рішення про відповідний бюджет та вносяться зміни до нього. Зокрема, ряд протизаконних рішень сільських рад опротестовані прокурорами Устинівського, Добровеличківського, Кіровоградського, Новоукраїнського й Голованівського районів.
Виявлено випадки розкрадання суб’єктами господарювання коштів, профінансованих за державними програмами (Маловисківський район).
Порушується бюджетне законодавство й при отриманні та освоєнні коштів субвенції з державного бюджету на надання пільг і погашення заборгованості в тарифах на теплову енергію, яка виникла в зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам. З даного приводу Світловодською та Знам’янською міжрайонними прокуратурами порушено кримінальні справи.
Вимоги бюджетного законодавства порушуються й суб’єктами, що використовують бюджетні кошти. Такі факти виявлено в Маловисківському та Петровському районах, де прокурори вже порушили кримінальні справи.
Насамкінець зауважимо, що означена сфера діяльності органів прокуратури Кіровоградщини є пріоритетною та знаходиться під постійним контролем керівництва прокуратури області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool