Прокуратурою Кіровоградщини досягнуто позитивних результатів роботи,- Андрій Рудницький

Грудень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 824 | Коментарі: 0

Заступник прокурора Кіровоградської області Андрій Рудницький взяв участь у пленарному засіданні шістнадцятої сесії Кіровоградської обласної ради на якому поінформував депутатів про результати діяльності органів прокуратури Кіровоградської області упродовж 2017 року.

Під час свого виступу Андрій Рудницький наголосив, що цього року завдяки спільним зусиллям усіх правоохоронних відомств регіону вдалося досягти позитивних зрушень у питаннях протидії злочинності. Зокрема, упродовж останніх трьох років на Кіровоградщині спостерігається зниження рівня злочинності. У тому числі і підліткової.

Незважаючи на постійну плинність кадрів слідчих поліції та їх нетривалий досвід роботи, завдяки професіоналізму і досвідченості прокурорів - процесуальних керівників, вдалося досягти позитивних результатів.

Зокрема, значно збільшилась кількість направлених до суду обвинувальних актів. Вдвічі збільшено кількість скерованих до суду кримінальних проваджень у бюджетній, земельній, лісовій сферах. Виявлено та знешкоджено вісім злочинних угрупувань. Розкрито 45 навмисних убивств.

Окреслив Андрій Миколайович і ситуацію з слідством прокуратури. «Наразі маємо такі реалії, що законодавець позбавив органи прокуратури функції досудового розслідування. Разом з тим, той об’єм роботи, який до цього часу покладався на слідчих прокуратури без перебільшення можна назвати вагомим. За звітний період слідчими прокуратури до суду направлено 19 обвинувальних актів, з яких більше 60% у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення», - зазначив він.

Крім того, за його словами результативною була робота прокурорів і у сфері представницької діяльності. За задоволеними позовами прокурорів на суму 56 млн грн, реально стягнуто – 22 млн грн Площа повернутих земель та незаконне надання яких попереджено становить 2,2 тис га, нормативна грошова оцінка яких складає 17 млн грн.

Підсумовуючи викладене Андрій Рудницький констатував, що у такий складний перехідний період як для держави в цілому, правоохоронної системи, так і органів прокуратури зокрема, у період постійних законодавчих змін, що аніяк не спрощує виконання покладених на нас функцій, прокуратурою Кіровоградщини позитивних результатів роботи досягнуто. Працівники прокуратури і на далі на належному рівні виконуватимуть покладені на них Конституцією України функції, діятимуть на захист інтересів держави та її громадян.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool