Прокуратура виступила проти несанкціонованих сміттєзвалищ

Вересень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1043 | Коментарі: 0

Враховуючи гостроту екологічних проблем, прокуратура Новоукраїнського району активно протидіє порушенням санітарного законодавства та законодавства про відходи на піднаглядній території.

В поточному році прокуратурою проведено низку перевірок виконання своїх повноважень органами державного контролю та місцевого самоврядування у даній сфері. Виявлені чисельні порушення. Зокрема, це порушення пов”язані з відсутністю місцевих програм поводження з твердими побутовими відходами, а також масові несанкціоновані сміттєзвалища. На виявлені порушення прокуратура відреагувала внесенням подань до семи сільських рад району. Наразі порушення усунуто, винних осіб притягнуто до відповідальності.
У ході перевірки прокурор району заявив позов до Господарського суду Кіровоградської області про стягнення з місцевого товариства шкоди, заподіяної засміченням земельної ділянки. Сума шкоди довкіллю внаслідок засмічення становить понад 40 тис. грн.
Прокурор району Юрій Лебедєв відзначає, що порушень могло б і не бути, якби службові особи районної санітарно-епідеміологічної служби здійснювали належний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та органами місцевого самоврядування вимог чинного законодавства. Оскільки така робота ними проводиться незадовільно, керівництву райСЕС також внесено подання. Наразі його розглянуто. Трьох службових осіб притягнуто до відповідальності.
За деякий час прокуратура району в порядку контролю перевірить ці території на предмет забезпечення вимог санітарного законодавства та законодавства про відходи.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool