Прокуратура: в поточному році зареєстровано 613 злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків

Вересень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

На координаційній нараді у прокуратурі Кіровоградської області заплановано заходи щодо посилення боротьби із злочинами пов’язаним з незаконним обігом наркотиків.

Прокурор області Михайло Гаврилюк провів координаційну нараду з питань протидії незаконному обігу наркотиків, за участі керівника УМВС в області Анатолія Вітюка, його заступника, керівників апарату прокуратури області, міськрайпрокурорів та керівників міськрайвідділів міліції.
Упродовж поточного року в області зареєстровано 613 злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, найбільше у містах Кіровограді, Олександрії та Світловодську. Споживачами наркотиків вчинено 69 кримінальних правопорушень, із них 42 тяжких.
В ході виступу прокурор області наголосив на малоефективній роботі правоохоронних органів щодо виявлення фактів збуту наркотичних засобів та каналів їх постачання. «Негативна практика підвищення результативності протидії наркозлочинності за рахунок дрібних наркоспоживачів продовжує мати місце. Не задовольняють результати роботи щодо виявлення фактів збуту наркотичних та психотропних речовин, не виявляються крупні партії наркотиків, канали їх постачання з прикордонних регіонів нашої держави», - зазначив Михайло Гаврилюк.
Назвав прокурор області і факти неналежного розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, що дає можливість злочинцям тривалий час уникати кримінальної відповідальності.
Крім того, за словами прокурора, потребує ефективнішого підходу робота дільничних інспекторів щодо проведення профілактичних заходів з особами, які перебувають в наркотичній залежності.
Схвалив прокурор області роботу з питань попередження скоєння підлітками кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів. «Упродовж 2014 року неповнолітніми скоєно лише 4 кримінальних правопорушення цієї категорії. Певною мірою зниженню рівня злочинності підлітків в цій сфері сприяло вжиття прокуратурою області спільно із правоохоронними органами заходів координаційного характеру», - повідомив він.
Однак, незважаючи на загальну тенденцію до зниження злочинів в сфері обігу наркотичних речовин, вчинених неповнолітніми, поза увагою правоохоронних органів та соціальних служб лишаються сім’ї, де батьки вживають наркотичні речовини та тим самим ставлять під загрозу життя і здоров’я своїх дітей.
Насамкінець прокурор області зазначив, що боротьба з цим негативним явищем є ефективною лише в разі, якщо до неї залучаються і органи влади та місцевого самоврядування, які самоусунулися від вирішення проблем у цій сфері. Обласна та районні програми з питань протидії обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів фактично не фінансуються та не виконуються, на що прокуратурою області підготовлено подання голові Кіровоградської обласної державної адміністрації.
За результатами обговорення нарадою схвалено ряд заходів, щодо посилення протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. В тому числі прийнято рішення комплексно вивчити ситуацію в сім’ях, де батьки схильні до вживання наркотичних речовин. Надати їм необхідну соціальну, психологічну та, за потреби, медичну допомогу. Ініціювати питання відібрання дітей від батьків з таких сімей та профілактичній роботі з наркозалежними сім’ями які виховують дітей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool