Прокуратура області вимагає від Cвітловодської ОДА усунути порушення законодавства про виконавче провадження

Червень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1467 | Коментарі: 1

Прокуратурою області на ім’я голови Світловодської районної державної адміністрації скеровано подання. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

В документі вимагається невідкладно вжити заходів, направлених на усунення порушень Закону України «Про виконавче провадження» під час виконання судових рішень про повернення у власність держави земельних ділянок, причин та умов, що їм сприяють. Крім того, міститься вимога про притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях вищеназваного закону.
Зокрема, йдеться про те, що посадовими особами Світловодської ОДА
не пред’явлено до виконання наказ господарського суду про звільнення селянською спілкою «Лан» земельної ділянки резервного фонду Озерської сільської ради площею близько 90 га. Не виконано й інше судове рішення щодо повернення фермерським господарством «Велетень плюс» 7га землі на території Павлівської сільради. Досі дані ділянки використовується без правовстановлюючих документів.
Прокурорська перевірка показала, що Світловодською РДА не здійснюється контроль за правильним і своєчасним виконанням судових рішень, постановлених на користь держави в особі райдержадміністрації. Так, рішеннями суду кількох підприємців зобов’язали повернути РДА земельні ділянки. Втім, і на даний час останні продовжують безпідставно використовуватися особами, яким не належить по праву.
Таким чином, попри судові рішення про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок, посадовцями Світловодської ОДА не вжито заходів щодо своєчасного їх виконання, а земельні ділянки продовжують використовуватися без правовстановлюючих документів.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool