Прокуратура області координує взаємодію КРУ та правоохоронних органів при виконанні покладених на них завдань

Липень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1898 | Коментарі: 0

Стану взаємодії правоохоронних органів та органів державної контрольно-ревізійної служби Кіровоградщини при виконанні покладених на них завдань було присвячено міжвідомчу нараду, проведену в прокуратурі області. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Її провів виконуючий обов’язки прокурора області Сергій Жолонко. В роботі взяли участь керівники органів прокуратури області, начальник контрольно-ревізійного управління та представники УМВС України й УСБУ в області.
З доповіддю виступила виконуюча обов’язки начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Світлана Марікуца. За результатами проведених упродовж першого півріччя контрольних заходів органами КРУ до органів прокуратури області скеровано 27 матеріалів ревізій, за якими порушено 7 кримінальних справ. На жаль, через низьку якість ревізій за рештою матеріалів було або відмовлено в порушенні кримінальних справ, або не прийнято рішень через відсутність підстав. Є факти неналежної організації взаємодії правоохоронних органів з підрозділами контрольно-ревізійної служби в області.
Міжвідомча нарада зазначила, що рівень взаємодії ще не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення. Найбільш проблемними залишаються використання бюджетних коштів при проведенні будівельних та ремонтних робіт, а також під час закупівлі товарів, робіт і послуг за державний кошт. В ході обговорення визначено найгостріші питання та напрацьовано заходи по їх вирішенню. Підводячи підсумки заходу, Сергій Жолонко наголосив: «Масштабність та чисельність порушень в бюджетній сфері вимагають від органів держконтролю та правоохоронців відповідальнішого виконання покладених на них функцій та здійснення майже безперервного контролю та нагляду за реалізацією бюджетного процесу».
Прийнято постанову, яка спрямована на вжиття додаткових заходів для активізації боротьби з порушеннями у бюджетній сфері за рахунок покращення взаємодії органами прокуратури області, внутрішніх справ та служби безпеки з контрольно-ревізійною службою.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool