Прокуратура не погоджується з м’якою мірою покарання для двох олександрійців, які вчинили самосуд

Липень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

Прокуратурою м. Олександрії підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі щодо двох місцевих мешканців, які 2008 року, з метою помсти за побиття матері одного з підсудних, вчинили протиправні дії відносно двох осіб, що спричинило смерть одного з потерпілих.

Вироком Олександрійського міськрайонного суду вказаних осіб, визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла), ст.353(самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи), ч.2 та ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.3 ст.135 (залишення в небезпеці), ст.70 (призначення покарання за сукупністю злочинів) КК України та призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.
Прокуратура не погоджується із рішенням суду, у тому числі щодо безпідставного виправдання підсудних за рядом інкримінованих їм злочинів, тому, наразі, державним обвинувачем у вказаній кримінальній справі подано апеляцію щодо обрання більш суворої міри покарання для вказаних осіб.
На даний час, апеляція перебуває на розгляді. Про результати апеляційного розгляду справи прокуратурою області буде проінформовано додатково.
Обставини справи:
Житель Олександрії у жовтні 2008 року вирішив помститися за побиття своєї матері. На поміч покликав знайомого, яким виявився колишній працівник міліції. Діючи умисно, чоловіки відшукали кривдників жінки та вчинили самосуд. А саме, проникли до житла одного з потерпілих, представились працівниками правоохоронних органів та повідомили батькам чоловіка що їх син побив жінку тому його забирають до міліції. Застосовуючи фізичну силу посадили потерпілого до автомобіля і доставили його «на упізнання» до прохідної підприємства де працювала мати. Після того, як жінка упізнала свого кривдника, «месники» відвезли потерпілого до лісосмуги та продовжили спричиняти йому тілесні ушкодження. Завершуючи помсту, чоловіки залишили кривдника матері в безпорадному стані в лісосмузі, де він і помер.
Іншого потерпілого, теж примусово, прикриваючись міліцейським званням, вивезли з власної оселі «на впізнання». Після чого, застосовуючи насильницькі дії, привезли його на автостоянку та пристебнули наручниками до газової труби у сторожці, де потерпілий і провів всю ніч.

Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool