Прокуратура Кіровського району Кіровограда стоїть на захисті громадян

Січень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 1

Прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда протягом 2011 року активно здійснювалася правозахисна діяльність з питань захисту конституційних прав і свобод громадян. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як результат такої діяльності порушено 13 кримінальних справ, внесено більше сотні подань і приписів, принесено 18 протестів на незаконні рішення, якими порушувалися права і свободи мешканців міста. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 51 посадову особу та відшкодовано понад 3,5 млн. грн..

Під пильним наглядом цієї прокуратури перебувало питання дотримання конституційних прав громадян у сфері трудових відносин. З цією метою здійснено перевірки діяльності підприємств району. За результатами прокурорських перевірок відносно керівників підприємств порушено 12 кримінальних справ за фактами грубого порушення ними законодавства про працю та безпідставної невиплати заробітної плати своїм працівникам. Внесено майже 50 документів прокурорського реагування за результати розгляду яких кіровоградцям відшкодовано понад 2,5 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Так, порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.172, ч.1 ст.175 КК України відносно директора комунального підприємства району, який заборгував десятьом своїм працівникам ще за 2009-2010 роки заробітної плати на суму 158 тис.грн. Наразі заборгованість перед працівниками погашено у повному обсязі.
У полі зору прокурорів перебувала і сфера земельних правовідносин. За результати правозахисної діяльності прокурором Кіровського району принесено 15 протестів на рішення органів місцевого самоврядування. За актами прокурорського реагування за порушення земельного законодавства до відповідальності притягнуто три посадові особи, відшкодовано понад 22 тис. грн.. Зокрема, у ході перевірки законності прийнятих рішень депутатами Новенської селищної ради виявлено порушення. Одним із рішень селищної ради закритому акціонерному товариству для ведення підсобного господарства надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо надання в оренду на 15 років земельної ділянки площею 90,0 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у запасі. Оскільки дане рішення селищної ради суперечило вимогам низки статей Земельного кодексу України, прокурором району селищному голові внесено протест. Протест прокурора розглянуто, незаконне рішення скасовано.
Правозахисна діяльність органів прокуратури триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool