Прокуратура Кіровоградщини спростовує

Серпень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1181 | Коментарі: 0

У деяких засобах масової інформації з’явилися неоднозначні повідомлення з приводу позовної заяви прокуратури Кіровоградщини щодо ТОВ «ГрадОлія». Про це «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Незважаючи на те, що прокуратура області уже двічі інформувала громадськість щодо цього питання на офіційному інтернет-сайті прокуратури області (26.07.12 «Одне з кіровоградських ВАТ завдало державі збитки на суму понад 1,4 млн. грн.» та 31.07.2012 «Новенська селищна рада діяла усупереч земельного законодавства»), вважаємо за необхідне ще раз роз’яснити ситуацію.
У прокуратури останнім часом накопичилась низка зауважень до діяльності Новенської селищної ради, яка нерідко приймає свої рішення усупереч вимог чинного законодавства. Так, лише за минулий та поточний рік органами прокуратури внесено більше 25 документів прокурорського реагування на незаконні рішення селищної ради у сфері земельних відносин. Від результату такої «діяльності» страждають не тільки окремі суб’єкти господарювання, а й пересічні громадяни. Не виключенням стало і ТОВ «ГрадОлія».
Виявивши порушення вимог земельного законодавства прокуратура області в інтересах ПАТ «Кіровоградський комбінат по випуску продовольчих товарів» (в статутному фонді якого частка державної власності складає 99,5 %) та регіонального відділення Фонду державного майна України в області пред’явила позовну заяву до Новенської селищної ради та ТОВ «ГрадОлія». Прокуратура у судовому порядку визнає недійсними низку рішень Новенської селищної ради, договорів оренди та купівлі-продажу земельної ділянки площею 4.6 га, вартістю 1,4 млн. грн., яка була незаконно передана у власність ТОВ «ГрадОлія» та просить суд повернути земельну ділянку у користування комбінату.
13 серпня 2012 року господарський суд Кіровоградської області почав розглядати позовну заяву прокуратури. У ході слухання справи суддя витребував додаткові документи по справі. Наразі прокуратура забезпечує виконання вимог суду.
Органи прокуратури принципово відстоюватимуть порушені інтереси держави у суді.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool