Прокуратура ініціювала звільнення тяжкохворого засудженого

Березень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1323 | Коментарі: 0

За наслідками проведених прокуратурою області перевірок, перед установами виконання покарань та попереднього ув’язнення Кіровоградщини ініційовано питання щодо можливості звільнення від відбування покарання засуджених, які, після вчинення злочину або постановлення вироку захворіли на тяжку хворобу, що перешкоджає відбуванню покарання відповідно до ст.84 (звільнення від покарання за хворобою) Кримінального кодексу України. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Олександр Замороз, в Кіровоградському слідчому ізоляторі утримувався двадцятивосьмирічний засуджений, вирок стосовно якого не вступив у законну силу через внесену ним апеляцію. У засудженого прогресує тяжка хвороба, що підтверджується висновками спеціальної лікарської комісії. Після вступу у законну силу вироку стосовно нього, керівництвом слідчого ізолятора направлено подання до суду про звільнення засудженого від відбуття покарання через хворобу.

Вказане подання підтримано прокуратурою області. Постановою суду тяжкохворого засудженого звільнено з-під варти та від подальшого відбування покарання. Наразі звільнений продовжує лікування в територіальному медичному закладі.
Це перша особа звільнена у поточному році від відбування покарання через хворобу. Дотримання вимог чинного законодавства з вказаних питань перебуває на постійному контролі прокуратури області, діяльність у даному напрямку триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool