Прокуратура: Чи дотримуються законів у Державній інспекції сільського господарства?

Червень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1066 | Коментарі: 0

Прокуратура області провела перевірку в Державній інспекції сільського господарства на предмет додержання її працівниками вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За словами начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Валентини Пахаєвої прокурорські перевірки виявили низку порушень в роботі цієї інспекції.
Зокрема, встановлено випадки порушення порядку видачі дозвільних документів через дозвільний центр. З порушенням встановлено порядку видано 2564 сертифікати якості зерна та продуктів його переробки. Не розроблені та не затверджені стандарти власних адміністративних послуг інспекції. Відповідно не забезпечено розміщення на стендах та офіційних веб-сайтах інформації про надання цих послуг (переліки послуг та розміри плати у разі надання їх на платній основі, розпорядок роботи, прізвища і посади відповідальних осіб із зазначенням контактних телефонів та адрес електронної пошти, перелік необхідних документів щодо отримання послуг, строки надання послуг).
Окрім того, перевіркою встановлено порушення ст.ст.3, 6, 9 вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». У підпорядкування начальника обласної державної хлібної інспекції працювали його син та невістка. До того ж син був прийнятий на посаду державного інспектора без будь-якої освіти та досвіду роботи, тоді як згідно з вимогами посадової інструкції до посади державного інспектора, яку він і обіймав, особа повинна мати вищу технічну освіту та стаж роботи на інженерно-технічних посадах не менше 3 років або середню спеціальну освіту і стаж роботи в системі агропромислового комплексу не менше 5 років.
На усунення виявлених порушень прокуратурою області начальнику інспекції внесено подання. Про результати його розгляду та вжиті заходи прокуратура області має бути поінформована у місячний термін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool