Проголосувати на виборах 21 липня громадяни України можуть як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою

Липень 17, 2019 | Новини | Переглядів: 442 | Коментарі: 0

Саме ID-картка або паспорта-книжечка є підставою для отримання виборчого бюлетеня особами, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списків виборців

Для отримання виборчого бюлетеню на виборчих дільницях громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів (Постанова ЦВК № 1008 від 14 червня 2019 року), окрім паспортів, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми.

 Громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з наступних причин:
- через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;
- через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.
 Нагадаємо, що з метою забезпечення видачі ID-карток та паспорта громадянина України зразка 1994 року з вклеєним фото у переддень та день парламентських виборів 20 та 21 липня організовано роботу районних підрозділів Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області.

Разом з тим, Міграційна служба звернулася до ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з пропозицією розглянути можливість невідкладного виготовлення та персоналізації ID-карток для їх подальшої оперативної доставки до територіальних підрозділів ДМС.

УДМС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool