Профспілки: проведено другий етап усунення диспропорції у пенсіях військовослужбовців

Вересень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1401 | Коментарі: 0

Після численних звернень НФПУ та інших громадських організацій військовослужбовців та ветеранів до Кабінету міністрів України було створено спеціальну робочу групу, до якої увійшли представники профспілок, а також Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, СБУ, Міноборони, МВС, аби консолідованими зусиллями ліквідувати диспропорцію у військових пенсіях та дискримінацію у грошовому забезпеченні.

До 20 вересня цього року передбачено провести засідання робочої групи з питань зміни структури грошового забезпечення та можливого його підвищення, а також збільшення розміру окладів за військові (спеціальні) звання. Також планується підвищити пенсійні виплати для членів сімей загиблих та померлих військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, а також особам, які у період служби виконували обов’язки по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та віднесені до відповідних категорій осіб, які постраждали внаслідок цієї катастрофи. «Досі про колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів просто забували. Ми раді відзначити, що спільними зусиллями профспілкових та громадських організацій звернули увагу уряду на цю проблему», – зазначив Голова НФПУ Мирослав Якібчук.
Як повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України, з 1 липня 2012 року основні розміри військових пенсій підвищено до 11 %, що в середньому становить 176, 04 грн, з 1 вересня 2012 року це підвищення буде збільшено до 23 % (216 грн) з 1 січня 2013 року – до 35 % (237 грн).
За інформацією Пенсійного фонду України, підвищення пенсій від 11 % пошириться на 586, 0 тис. осіб, від 11 до 23 % - на 531, 1 тис. осіб, від 23 до 35 % - на 450, 4 тис. осіб. Як повідомляє заступник голови Національного форуму профспілок України Григорій Кабанченко, «таке підвищення, на жаль, лише частково ліквідує диспропорцію, яка становить 55 %, тобто реальне підвищення пенсії станом на 1 липня 2012 року становить 7,36 %. Тому ми вимагаємо підвищення посадових окладів до рівня держслужбовців та підняття окладів за військові звання у 10-15 разів».
Довідка: За червень 2012 року загальні видатки на виплату військових пенсій становили 1199, 54 млрд. грн., за липень – 1287, 8 млрд. грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool