Профспілки: Депутати змусили людей заплатити по півтори тисячі за олігархів

Травень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1582 | Коментарі: 0

Внаслідок ухвалення Верховною Радою законопроекту, згідно з яким недержавним підприємствам ПЕК списується майже 25 млрд. грн. боргу, кожна українська сім’я змушена буде доплачувати олігархам понад 1440 грн. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба Національного форуму профспілок України.

«Поки громадян відволікали подіями у Львові 9 травня, парламент ухвалив законопроект, яким фактично списав 25 млрд. грн. приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу. Фактично, всі вони належать олігархічним кланам. Це означає, що прибутки одержали з десяток сімей, але за них тепер мають, вочевидь, розплачуватися всі інші українські сім’ї. Якщо поділити 25 млрд. на майже 17,5 млн. домогосподарств, що є в Україні, то вийде, що кожна сім’я платитиме 1442 грн. чужих боргів за рік», - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

За його словами, складається досить дивна ситуація, адже у той час, коли газ для населення дорожчає, великі підприємства мають пільги.

«Це повний абсурд, коли прості люди вимушені платити за газ все дорожче, а олігархам, у яких вистачає коштів, держава списує борги. Адже до кінця року планується підвищення ціни на газ для населення ще на 30%. Після цього витрати на газ для кожної сім’ї зростуть в середньому на 1300 грн на рік. Якщо додати сюди 1400 грн. списаного боргу великих підприємств, то вийде, що через ці маніпуляції газ людям обійдеться у середньому в понад 2700 грн. Яку ж державу ми будуємо, якщо і без того зубожіле населення має доплачувати за найбагатших людей країни?» - зазначив Мирослав Якібчук.

Він заявив, що НФПУ подає запит до голови Верховної ради та Уряду з вимогою пояснити, за рахунок чого будуть покриватися кошти 25-мільярдного боргу, списаного державою приватним підприємствам.

Як повідомлялося, 13 травня Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, якими за рахунок державного бюджету списала 25 млрд. грн. боргу приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу. При цьому НКРЕ згідно з домовленостями з МВФ ухвалила постанову про поступове підвищення газу до населення до кінця року на 30%. НФПУ у 2009 році через суд домігся скасування постанови НКРЄ про підвищення ціни на газ, у березні цього року суд відмовив НФПУ у задоволенні позивних вимог, але рішення оскаржується в Апеляційному суді.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool