Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» тепер на Кіровоградщині (ФОТО)

Травень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1433 | Коментарі: 0

Сергій Ларін: Ми робитимемо усе можливе, щоб забезпечити співфінансування суспільно-корисних проектів на території області.
Український фонд соціальних інвестицій залучить до нашого регіону тринадцять мільйонів гривень

Голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко підписали протокол про наміри щодо впровадження в області проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

Присутнім на підписанні документу журналістам акцентовано, що Український фонд соціальних інвестицій залучатиме кошти німецького уряду для реалізації соціальних проектів на території Кіровоградської області – у Компаніївському та в Устинівському районах.
Як повідомив Віктор Мірошниченко, нинішнього року діяльність Фонду буде спрямовано на розвиток населених пунктів Львівської, Вінницької та Кіровоградської областей. Планується залучити від 7 до 8 млн. євро на розвиток саме цих областей та розподілити їх пропорційно між регіонами – відповідно до чисельності населення. Це означатиме, що громади Компаніївського та Устинівського районів зможуть отримати на ремонт шкіл, ФАПів, Будинків культури та систем водопостачання близько тринадцяти мільйонів гривень.
Втім, як зазначив Віктор Мірошниченко, спочатку мешканцям сіл необхідно буде віднайти 10 або й навіть 20 відсотків необхідних коштів – для співфінансування зазначених проектів.
Наприклад, якщо сільська громада потребуватиме на ремонт місцевої школи мільйон гривень, то спочатку вона має зібрати 100 тисяч гривень власного внеску. Або, якщо на ремонт Будинку культури необхідно буде 200 тисяч гривень, то внесок території, відповідно, становитиме 20 тисяч гривень.
Віктор Мірошниченко повідомив, що Український фонд соціальних інвестицій вже кілька років працює на Кіровоградщині у двох районах: Світловодському та Олександрійському. Там було профінансовано 14 мікро-проектів за кошти Світового Банку, і Фонд задоволений результатами роботи на території нашої області.
Варто зазначити, що Український фонд соціальних інвестицій є неприбутковою організацією, яка створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також для підтримки ініціатив територіальних громад і громадських організацій. Фонд інвестує кошти міжнародних донорів у соціальну сферу. Насамперед, сприятиме реформуванню системи соціальних послуг для вразливих груп населення (осіб з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, безпритульних, осіб похилого віку), спрямовує кошти на ремонт об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури у сільській місцевості (дитячих садків, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів, водогонів, доріг), на розвиток потенціалу територіальних громад у вирішенні місцевих проблем.
Звертаючись до виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Ларін зазначив: – Я радий вітати вас у Кіровограді, адже ми робимо все можливе, щоб залучати у регіон соціальні інвестиції від міжнародних і вітчизняних донорів.
– У нас є гарні приклади реалізації мікро-проектів за рахунок Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Зокрема, у рамках реалізації програми «Фонд соціальних інвестицій» десятки маленьких сіл області провели ремонти у місцевих школах, реконструювали медичні заклади та системи водозабезпечення. Інший зразок співпраці – це проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Завдяки коштам Євросоюзу та ПРООН на Кіровоградщині реалізовано з півсотні корисних проектів. Це означає, що тисячі жителів області відчули реальне покращення життя, – наголосив керівник області.
– Саме такі завдання поставив перед нами Президент України Віктор Федорович Янукович у рамках реалізації нових соціальних ініціатив. Їхня мета – посилити захист усіх соціально вразливих категорій населення. Особливо – мешканців села. І добре, що у таких районах як Компаніївський та Устинівський, де мало потужних підприємств та великих надходжень до бюджету, відтепер з’являться додаткові кошти. Зі своєї сторони обласна влада робитиме все можливе, щоб забезпечити співфінансування суспільно-корисних проектів на території області, – підкреслив Сергій Ларін.
 

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» тепер на Кіровоградщині


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool