Проблеми чорнобильських переселенців у центрі уваги влади (ФОТО)

Квітень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1073 | Коментарі: 0

У селі Бутівському Олександрійського району спеціалісти управління охорони здоров’я та управління праці і соціального захисту населення ОДА провели прийом громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Як відомо, у Бутівському проживають переважно родини переселенців з територій, які постраждали внаслідок радіоактивного забруднення під час аварії на Чорнобильській АЕС. Тому серед питань, які найбільше турбували бутівчан – питання соціального захисту, а саме, забезпечення чорнобильців доступними за ціною лікарськими препаратами, санаторним лікуванням, покращення соціальної інфраструктури села, зокрема, будівництво культурного центру та храму.

Як повідомив відповідальний в управлінні охорони здоров’я ОДА за медичне обслуговування населення, постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС Вадим Супрун, з метою забезпечення якісного лікування для ліквідаторів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в обласній лікарні спеціально створені 80 ліжок, а в обласному кардіологічному центрі – 30. Вживаються заходи щодо зниження вартості лікарських препаратів та інших медичних послуг, які вкрай потребують громадяни даної категорії. Зокрема, зменшення на 50 % вартості МРТ, томографії та інших видів обстежень. Також громадяни, які отримали інвалідність внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мають можливість скористатися безкоштовними путівками та проїздом для санаторного лікування. Для цього їм необхідно лише звернутися до місцевих органів соціального захисту.
Стосовно покращення соціальної інфраструктури села, заступник голови Олександрійської районної адміністрації Тамара Сакара відзначила, що за останній час у селі було відкрито гарний дитячий садочок, де на сьогоднішній день виховується 12 маленьких бутівчан та працюють 3 вихователів. Вирішене й питання щодо покращення транспортного сполучення Бутівського. Відтепер селом курсує рейсовий автобус й усі бажаючи мають можливість дістатися до міста Олександрії.
Як зазначила Тамара Сакара, вирішується питання щодо створення у селі молодіжного центру та щодо спорудження дитячого майданчика.
Скориставшись можливістю, учасники зустрічі оглянули приміщення дитячого садочка, який розташований у місцевій школі та шкільні класи, які віднедавна укомплектовані новими партами.

Проблеми чорнобильських переселенців у центрі уваги влади (ФОТО)

Проблеми чорнобильських переселенців у центрі уваги влади (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool