Про життя у чистому довкіллі дбала молодь міста! (ФОТО)

Червень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1600 | Коментарі: 0

Виявляється, навчати молодь берегти довкілля можна весело, із гумором та креативно! В цьому підлітків міста Кіровоград переконали активісти Дитячої екологічної громадської організації «Флора» та Кіровоградського місцевого осередку Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». До Всесвітнього дня Довкілля на вулицях міста відбувся еко - квест "За життя у чистому довкіллі"!

До дня Довкілля активісти та волонтери Дитячої екологічної громадської організації «Флора» та КМО ВЕГО «МАМА-86» провели еко -квест: "За життя у чистому довкіллі!". Участь у заході взяло близько 60 молодих та активних жителів нашого міста.
Організація заходу у вигляді гри була обрана не випадково. Адже, будь-який матеріал, навіть навчальний, з використанням інтерактиву, сприймається краще та спонукає до практичного застосування. Протягом навчального року, кожен із учасників мав достатньо уроків, лекцій та семінарів. Зараз літо, пора відпочинку та розваг. «А чому б не поєднати фізичні вправи, розвиваючі завдання та розширення знань з екології?», - подумали активісти ДЕГО «Флора». Сказано-зроблено.
«Нудно слухати лекції про охорону навколишнього середовища та про важливість збереження екології, бо кожен знає її теперішній жахливий стан. Квест надихнув на те, що треба почати з себе, перестати дивитися на інших і бути прикладом хоча б своїм близьким. Важливо піклуватись про те, щоб зайвий раз не викинути гумку та фантик . А ще, мені сподобалася сама форма проведення – квест. Це живо, весело та саме для молоді. Кортить тепер зробити флеш - моб, звернутися до людей із закликом піклуватися про довкілля. Адже, сумним було те, що мало хто із перехожих відгукнувся навіть на прохання сфотографуватися із написом «Я за чисте довкілля!», розповідає учасниця квесту Уляна, студентка.
І дійсно, сценарій заходу був цікавим та рухливим. Учасники мали виконуючи певні завдання рухатися від станції до станції. Вони, об’єднавшись у кілька команд і співали, і танцювали, і саджали дерева, і відгадували загадки, і вчилися орієнтуватися на місцевості. Одним словом, мали змогу залучити і фізичні сили, і розумові здібності .
Максим Романов, учень гімназії №9, капітан однієї із команд «Крабби», також ділиться враженнями від заходу: Гра у вигляді квесту була надзвичайно захоплюючою. Завдання не складні та цікаві. І команда в мене була чудовою та активною. Самим захоплюючим було останнє завдання, на Лісопарковій, де, за умовами гри, потрібно було зорієнтуватися по карті на місцевості. Бігати довелося чимало, але на фініші всіх учасників порадували організатори приємними сюрпризами. Учасників команди - переможця нагородили флеш-картами. Всі інші також отримали щось на згадку від заходу. Дуже хочеться більше таких заходів. Дякую всім учасникам та організаторам»
Тож, як зазначає голова громадської організації Людмила Шестакова, без лекцій та нотацій дорослих, а використовуючи методику «рівний-рівному», через активне спілкування із природою та один з одним, діти все частіше будуть замислюватися над екологічними проблемами. Нехай, спочатку своєї маленької батьківщини, а потім, можливо, внесуть свій вклад у подолання глобальних екологічних проблем.
Захід закінчився тим, що учасники вже домовилися про проведення наступної подібної зустрічі, можливо вже на день молоді!
Тож, велика подяка ідейним натхненникам заходу Віталію Білоус та Тарасу Мельстер.
Долучилося до проведення заходу і Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області.

Юлія Бочарова - Туз

Про життя у чистому довкіллі дбала молодь міста! (ФОТО)

Про життя у чистому довкіллі дбала молодь міста! (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool