Про застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої і третьої груп

Травень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 494 | Коментарі: 0

Нагадуємо, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі - Закон №71) внесено зміни до Податкового кодексу України (далі - Кодекс) і, зокрема, Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон №265).

Метою змін до Кодексу та Закону №265 є вдосконалення механізму їх застосування та запобігання можливим порушенням з боку суб'єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).
Основною зміною є те, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи-підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).
У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов'язані застосовувати РРО. При цьому зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71 вступають в силу:
для платників єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року
для платників єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року
Для виконання вимог чинного законодавства рекомендуємо платникам єдиного податку фізичним особам-підприємцям другої і третьої груп (окрім визначених Законом винятків) протягом травня - червня 2015 року зареєструвати РРО, та застосовувати його при розрахунках з покупцями при продажу товарів, наданні послуг.
Продаж та сервісне обслуговування касової техніки здійснюють Центри сервісного обслуговування РРО.
Додатково наголошуємо, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, крім визначених у пункті 296.10 Кодексу, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Кодексу перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.
Також повідомляємо про оновлення Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затверджений наказом ДФС України №302 від 27.04.2015.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool