Про пільги і субсидії на оплату послуг ЖКГ у Кіровограді

Липень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 1330 | Коментарі: 0

28 грудня 2014 року був прийнятий Закон України „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (від 28.12.2014 № 76-УІІІ), яким внесено до окремих законів України зміни, згідно з якими з 1 липня 2015 року пільги надаються окремим категоріям пільговиків, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2015 році - 1710 гривень).

Зазначена норма застосовуватиметься при наданні пільг з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв'язку, на придбання твердого палива, скрапленого газу.
На виконання зазначеного Закону Урядом постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.
При цьому, залишається незмінним порядок надання пільг для інвалідів війни, учасників бойових дій, «чорнобильців» 1 та 2 категорій, ветеранів військової служби та органів МВС, їх вдів, реабілітованих осіб, інвалідів військової служби.
Якщо пільговик або член сім'ї пільговика, який користується пільгами, працює, навчається, одержує доходи від підприємницької діяльності або є непрацюючою особою, з метою визначення права на отримання пільг, пільговику необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де необхідно буде заповнити декларацію про доходи сім'ї пільговика.
Також інформуємо, що громадяни, які не підпадають під дію системи пільг, або які мають право на пільги, але дохід яких є недостатнім для оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, мають право скористатися програмою житлових субсидій.
Ми звертаємося з великим проханням до громадян, які подали документи на призначення субсидії, але поки що не отримали повідомлення про її розмір, здійснювати помісячну оплату за житлово-комунальні послуги по факту їх споживання. Суми субсидії будуть перераховані на ваші особові рахунки та ви зможете ними скористатись при наступних платежах.

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ленінської районної у місті Кіровограді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool