Про пеню та штрафні санкції на суму податкового боргу, розстроченого за рішенням суду

Березень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 835 | Коментарі: 0

У разі надходження до контролюючого органу рішення суду, яке є підставою для розстрочення (відстрочення) сум заборгованості, та за умови відсутності факту його оскарження контролюючий орган складає та затверджує графік погашення розстрочених (відстрочених) сум податкового боргу та повідомляє платника податків про граничні терміни погашення податкового боргу, розстроченого згідно з судовим рішенням.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу, передбаченого ст. 126 цього Кодексу. А саме 10% суми боргу - при затримці до 30 календарних днів, 20% - при затримці більше 30 календарних днів.
Крім того, згідно зі ст. 129 Податкового кодексу після закінчення встановлених зазначеним Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.
Таким чином, за несвоєчасну сплату податкового боргу розстроченого (відстроченого) за рішенням суду, застосовуються штрафні санкції та нараховується пеня відповідно до вимог статей 126 та 129 Податкового кодексу.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool