Присвячується до 20-ї річниці незалежності України (фото)

Серпень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 2185 | Коментарі: 0

Виставка живописних творів «Зачерпну я з криниці водиці, зачерпну добра» члена Національної спілки художників України Станіслава Антонюка (м. Житомир) з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України

23 серпня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї вперше відкриється персональна виставка живописних творів художника, члена Національної спілки художників України Станіслава Антоновича Антонюка (м. Житомир) з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Станіслав Антонюк є яскравим представником української живописної школи, справжнім професіоналом своє справи. Народився він 7 лютого 1941 року у м. Перемишль Львівської області, в сім’ї робітника. Нині мешкає в м. Житомирі.
З 2000 року С. Антонюк - член Національної Спілки художників України. Все життя, на яких би посадах не працював, весь свій вільний час присвячує живопису. Станіслав Антонович багаторазовий учасник обласних, республіканських та міжнародних виставок. В його творчому доробку участь у 44-х Всеукраїнських художніх виставках.
Живописні твори С.А. Антонюка прикрашають зібрання найвідоміших музеїв України, Росії, а також приватні колекції Росії, країн Прибалтики, Франції, Німеччини, США та інших держав. Його твори закуплені Дирекцією художніх виставок, Міністерством закордонних справ, Міністерством культури України.
Художник плідно працює в техніці станкового живопису, жанрах портрету, натюрморту, пейзажу. Але все ж таки провідні жанри в творчості С. Антонюка - натюрморт та пейзаж. Художник надає перевагу реалістичній манері, багато приділяє уваги кольору, його полотна вирізняються яскравістю та емоційністю виконання.
На виставці «Зачерпну я з криниці водиці, зачерпну добра», яку Станіслав Антонович писав з філософським підтекстом «Для спраглих духовно малюю я криниці» буде представлено 36 живописних полотен майстра. Ця унікальна виставка – справжнє втілення мрії художника про представлення своєрідного мистецького вернісажу безмежного розмаїття різноманітних колодязів і криниць України.
С.А.Антонюк – один з провідних художників-реалістів на Поліссі, який відстоює традиції українського образотворчого мистецтва та зберігає неповторну індивідуальність мислення, при цьому завжди підкреслюючи свою причетність до української культури. Твори Станіслава Антоновича відзначені яскравістю кольорів та їх гармонійним поєднанням. У творчі плани художника входить робота і на Кіровоградщині, аби в його колекції криниць з’явилися б криниці з Центральної України.

Заступник директора музею з наукової роботи Ганна Осіпова

Присвячується до 20-ї річниці незалежності України (фото)

Присвячується до 20-ї річниці незалежності України (фото)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool