При визначенні перевізників на міжміські маршрути перевага надаватиметься власникам нових або більш комфортабельних автобусів

Квітень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

Заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Володимир Дмитренко провів нараду з керівниками підприємств, які здійснюють міжміські внутрішньообласні автобусні перевезення.

У нараді також взяли участь представники Нацполіції, Укртрансбезпеки, директори автовокзалів та інші посадовці.

Нараду проведено з метою роз’яснення перевізникам зміни в законодавстві, що стосуються проведення конкурсу на здійснення перевезень пасажирів автобусними маршрутами загального користування, правил надання таких послуг та монетизації пільгового проїзду. Учасники наради також обговорили результати перевірок на відповідність автобусів технічним і санітарним вимогам.

Володимир Дмитренко детально розповів про нові правила укладання договорів з перевізниками, які нещодавно набули чинності, та про нову методику оцінювання учасників конкурсу на визначення перевізника. Він наголосив, що відтепер перевага надаватиметься власникам нових автобусів або більш комфортних транспортних засобів, тобто зміни в законодавстві направлені на оновлення автобусного парку. Заступник директора профільного департаменту ОДА також зауважив, що нові норми зобов’язують замовника розривати договір з перевізником у разі порушень його виконання.

Зміни щодо правил надання послуг з перевезення пасажирів стосуються переважно безпекових питань. Зокрема, їздити міжміськими автобусами загального користування відтепер мають право діти з 14 років (а не з 10, як було раніше), молодші – лише у супроводі дорослого.
Володимир Дмитренко також повідомив перевізникам, що Уряд ухвалив рішення про монетизацію пільг на проїзд. Фінансуватимуться такі адресні виплати з місцевих бюджетів. Проте перевізники матимуть право вимагати від пільговиків сплачувати повну вартість квитка лише після певних процедур – затвердження облдержадміністрацією мінімального платежу, що буде виплачуватися пільговикам, і ухвалення органами місцевого самоврядування відповідних рішень.

За результатами перевірок санітарного і технічного стану рейсових автобусів, які проводилися за дорученням голови облдержадміністрації в кінці березня на автостанціях № 1 та № 2 у Кропивницькому, перевізникам було вказано на низку виявлених порушень і недоліків: на транспорті зафіксовано тріщини лобового скла, стерту гуму на колесах, відсутність у салонах вогнегасників та візуальної інформації про рейс, таблички із старими назвами населених пунктів тощо. Заступник профільного департаменту ОДА зауважив, що з перевізниками, які не усунуть ці недоліки та порушення, будуть розірвані договори.

Під час наради також було обговорено проблему стану доріг та перспективи ремонту, питання рентабельності перевезень та забезпечення міжміських автобусів кваліфікованими водіями. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool