Президент України: Ми не повинні перекладати проблеми держави на людей

Липень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1480 | Коментарі: 0

Президент України Віктор Янукович вимагає забезпечити єдиний підхід до формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомилили у прес-службі Президента України Віктора Януковича

 На цьому Глава держави наголосив під час зустрічі в Криму з Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолієм Близнюком та представниками Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України. «Тарифи, безумовно, нам треба відрегулювати», – сказав Віктор Янукович.

Глава держави особливо наголосив на важливості відповідального ставлення влади до формування тарифів. «Дуже важливо, щоб ми зламали ту практику, яка вже пустила коріння в усю систему ЖКГ, – практику, коли безвідповідально формуються тарифи. І це стало звичкою», – сказав В.Янукович.

Президент зауважив, що у тарифи на житлово-комунальні послуги не повинні закладатися ті позиції, за які має платити держава, а не громадяни. «Ми не повинні перекладати проблеми держави на людей... Нам треба терміново впорядкувати все, що можливо. На цей та наступний роки подивитися, що ми можемо взяти на облік. Ми зобов’язані це зробити, щоб люди не платили зайві кошти», – зазначив Президент.

За словами Глави держави, сьогодні в житлово-комунальному господарстві країни непроста ситуація, а люди фактично «стали заручниками такої державної політики у ЖКГ, яка не влаштовує нікого». Віктор Янукович підкреслив, що реформування ЖКГ має відбуватися з оптимальною швидкістю та використанням найкращого світового досвіду управління та тарифоутворення.

Президент, зокрема, наголосив на важливості налагодження жорсткого обліку житлово-комунальних послуг, які надає держава або підприємства різних форм власності, що працюють у цій галузі.

Віктор Янукович, окрім того, наголосив на необхідності завершення роботи над концепцією державної політики у сфері ЖКГ. Глава держави звернув увагу членів Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг на необхідність передбачити у Держбюджеті 2012 низку позицій щодо покращення ситуації у ЖКГ.

За словами Глави держави, національне житлово-комунальне господарство має перейти на європейські стандарти якості. «Як це зробити – я хотів би, щоб ви запропонували. Я готовий разом із вами, поруч, працювати щодо цих питань. Вважаю, настав час рішучих дій», – сказав Глава держави, звертаючись до учасників зустрічі. «Ви – єдина команда, яка повинна виконувати найважливішу функцію держави – забезпечення якісного життя людей», – наголосив Президент України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool