Президент: Україна та ЄС підтвердили налаштованість докласти зусиль для підписання Угоди про асоціацію в листопаді цього року

Лютий 27, 2013 | Новини | Переглядів: 837 | Коментарі: 0

Україна та Європейський Союз підтвердили налаштованість докласти зусиль для підписання Угоди про асоціацію в листопаді цього року.

 Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з представниками ЗМІ після завершення пленарного засідання ХVІ Саміту Україна - ЄС у Брюсселі. «Разом із моїми колегами ми підтвердили спільну налаштованість докласти усіх зусиль для підписання цієї угоди під час саміту ініціативи «Східне партнерство», що відбудеться у Вільнюсі в листопаді цього року», - сказав Глава держави.

Віктор Янукович підкреслив, що основну увагу під час ХVІ Саміту Україна - ЄС було приділено обговоренню перспектив реалізації ключового завдання нашого порядку денного на 2013 рік - підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Президент України подякував Президенту Європейської Ради Герману Ван Ромпею і Президенту Європейської Комісії Жозе Мануелю Баррозу «за відверту та конструктивну дискусію». «Наша сьогоднішня зустріч стала доброю нагодою для обговорення результатів роботи, яку здійснює Україна, для того щоб відповісти на очікування ЄС у контексті майбутнього переходу наших відносин у формат політичної асоціації та економічної інтеграції», - сказав Віктор Янукович.

Глава держави зазначив, що поінформував лідерів ЄС про першочергові кроки, які здійснює та планує здійснити українська влада в контексті внутрішніх реформ та європейської інтеграції.

«Ми детально обговорили кроки України в напрямку вдосконалення виборчого законодавства та системи правосуддя», - сказав Президент. Він висловив упевненість, що важливу роль у цьому контексті відіграватиме започаткований нещодавно діалог Україна - Європейський Союз з питань реформування правосуддя.

«Я наголосив на відкритості України до обговорення з європейськими партнерами найскладніших тем», - сказав Президент, додавши, що в цьому контексті було позитивно відзначено можливості, які надає сторонам спілкування в рамках діяльності Моніторингової місії Європейського Парламенту під керівництвом пана Кваснєвського та пана Кокса.

«Я підтвердив свою підтримку щодо її подальшої роботи», - сказав В.Янукович.

За словами Глави держави, також було відзначено прогрес у виконанні нашою державою Порядку денного асоціації Україна - ЄС.

Віктор Янукович наголосив, що Україна, серед іншого, вжила заходів з реформування системи управління державними фінансами. «Це дозволило нам сьогодні остаточно узгодити питання надання Україні макрофінансової допомоги Європейського Союзу», - повідомив Президент.

За його словами, задля посилення взаємодії щодо покращення інвестиційного середовища у нашій державі та з огляду на очікуване створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, сьогодні було зроблено ще один крок - підписано спільний документ щодо започаткування діалогу Україна - ЄС з питань бізнес-клімату.

Глава держави також повідомив, що під час Саміту сторони «багато говорили про спільні виклики нашій енергетичній безпеці та перспективи поглиблення співробітництва України і ЄС у сфері енергетики».

У свою чергу, Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей зазначив, що ЄС сподівається підписати й ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною, визнаючи її європейські очікування та європейський вибір. «Я хочу заохотити Президента Януковича зробити всі необхідні кроки, щоб показати чітку відданість реформам і рішучість продовжити амбіційні пункти порядку денного по «Східному партнерству», - сказав Герман Ван Ромпей.

Він також додав, що Україна вже зробила низку кроків на шляху щодо виконання взятих на себе зобов’язань, але необхідний ще більший прогрес у цьому напрямку.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool