Представники ОВС та банківських установ обговорили питання організації охорони банків (ФОТО)

Січень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1356 | Коментарі: 0

24 січня 2012  року в адміністративному приміщенні УМВС України в Кіровоградській області відбулася нарада, присвячена обговоренню питань організації охорони приміщень банків та забезпечення безпеки їх працівників. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

У нараді взяли участь начальник територіального управління НБУ у Кіровоградській області Віктор Томашин, начальник ВДСО при УМВС в області Олександр Спінул, начальник відділу профілактики правопорушень УМВС в області Олег Вітюгов, представники банківських установ міста та керівники недержавних охоронних структур.

Основна мета заходу, на якій наголосив Віктор Томашин, – це внесення пропозицій з розроблення заходів щодо посилення охорони банків, мінімізації можливості скоєння нападів на фінансові установи та інших протиправних посягань.
Передумовою зустрічі стало рішення керівництва МВС України та Національного банку України провести спільну роботу з підготовки змін до нормативних документів, що регламентують технічний стан та організацію охорони приміщень банків, зокрема до Постанови НБУ № 493.
У свою чергу, начальник відділу Державної служби охорони при УМВС в області довів до відома присутніх інформацію про злочини, вчинені проти банківських установ у 2011 році. На території України за дванадцять місяців минулого року було скоєно 141 таке посягання (у 2010 - 122), з них 5 – у Кіровоградській області. Загалом за останні шість років у державі спостерігається тенденція до збільшення такого роду злочинів із 20 у 2005 до понад 140 у 2011. Такий стан справ вимагає вжити додаткових заходів щодо покращення укріпленості банківських установ, обладнання їх засобами відеоспостереження та підвищення якості надання послуг з охорони, як з боку ВДСО, так і недержавних охоронних структур. Адже відділення банків, розташовані на території області, користуються послугами різних суб’єктів охоронної діяльності. Також Олександр Спінул зупинився на окремих аспектах такої співпраці.
Зі свого боку, начальник ВПП УМВС в області Олег Вітюгов ще раз звернув увагу представників банківських установ на питання прийому громадян на роботу. Адже серед персоналу банків недопустима наявність осіб, що мають не зняту чи не погашену судимість, або, які за вироком суду, позбавлені права займатися цим видом діяльності.
Крім того, у ході діалогу між присутніми були обговоренні питання, що стосувалися забезпечення безпеки перевезень грошових коштів і цінностей, інкасації готівки, особистої безпеки працівників банку та їх взаємодії з представниками ОВС у разі скоєння злочинних посягань, а також інші робочі моменти.
Насамкінець зустрічі її учасники дійшли спільного рішення проводити подібні наради не менше одного разу на півріччя. Начальник теруправління НБУ у Кіровоградській області Віктор Томашин запевнив присутніх, що усі пропозиції, побажання та зауваження, які прозвучали під час обговорення, буде розглянуто та враховано під час розроблення заходів щодо посилення охорони банків.

Представники ОВС та банківських установ обговорили питання організації охорони банків (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool