Представники Кіровоградської єпархії Української Православної церкви зустрілися з військовослужбовцями Збройних Сил України

Січень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1153 | Коментарі: 0

Представники Кіровоградської єпархії Української Православної церкви відвідали 3-й окремий полк спеціального призначення оперативного командування «Південь» та щойно створений військовий ліцей.

Керівник відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Євгеній Назаренко, співробітник відділу протоієрей Олександр Ігнатьєв та півчі Свято-Успенського храму привітали військовослужбовців зі святами, передали їм поздоровлення і благословення від Високопреосвященнішого Іоасафа, архієпископа Кіровоградського та Новомиргородського.
Спілкуючись з офіцерами та контрактниками, Отець Олександр розповів їм про Різдво Христове та Хрещення Господнє, розкрив їх глибокий взаємозв'язок та особливе значення цих подій в історії людства.
Далі, священнослужителі окропили святою водою навчальні класи військового ліцею, розташування бойової частини, спортивний зал, приміщення штабу, вузол зв'язку, а також медичний пункт.
Заступник командира окремого полку спеціального призначення по роботі з особовим складом підполковник Сергій Сенчев, відзначив, що незважаючи на інтенсивну бойову підготовку та специфіку армійської служби, командування військової частини знаходить час і для задоволення духовних потреб військовослужбовців.
Також в рамках зустрічі, поважні гості відвідали музей Бойової слави полку спеціального призначення. У ньому зібрані та представлені матеріали про бойовий шлях військової частини, її командирів та розвиток вітчизняних військ спеціального призначення в цілому.
До речі, у залах музеї представлені експозиції Миротворчої діяльності офіцерів та контрактників полку, повсякденна діяльність, навчання, польові виходи тощо. Окрім того, у музеї створена окрема кімната, присвячена спецпризначенцям, які загинули при виконанні інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан у 1979-1989 роках.
На завершення зустрічі, священнослужителі від Військового відділу Кіровоградської єпархії подарували для військового музею копію сторічної фотокартки цієї будівлі, де сьогодні розташована військова частина. Саме в цих стінах колись були казарми Єлисаветградського кавалерійського юнкерського училища – одного з найкращих військових навчальних закладів Російської імперії.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool