Представники Держлікслужби України виявили в одній із аптек м. Миколаєва критичні порушення обігу ліків

Квітень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

Представники Держлікслужби України в Миколаївській області взяли участь у проведенні перевірки в одній із аптек м. Миколаєва

У результаті перевірки в аптеці були виявлені критичні порушення обігу лікарських засобів, зокрема, лікарський засіб сумнівного походження Т-ФЕДРИН, таблетки № 30 (30х1) у блістерах, без вторинної упаковки, з маркуванням виробника Елегант Індія, серії Е10004, у кількості 15,33 упаковки. При цьому в ФОПі були відсутні накладні від постачальника на зазначений лікарський засіб, сертифікат якості, виданий виробником на зазначену серію та інструкції про медичне застосування. Виявлені препарати сумнівного походження будуть відправлені на проведення аналізу. Про їх результати буде повідомлено додатково.

Крім того, варто зазначити, що даним ФОПом не здійснювався предметно-кількісний облік комбінованого лікарського засобу, що містить ефедрин , а саме: фактичні залишки лікарського засобу Т-ФЕДРИН, виробництва Елегант Індія, таблетки № 30, не відповідали даним "Журналу обліку отруйних, сильнодіючих та комбінованих лікарських засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку в закладах охорони здоров'я", що є порушенням вимог наказу МОЗ України від 19.07.2005 № 360 п. 1.4 Додатку 3 до "Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення" та п.11 "Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів".

Зазначимо, що особи, які вживають наркотики, використовують ліки зі змістом ефедрину при виготовлені речовин амфітамінового ряду.

Як повідомили представники УМВС України в Миколаївській області, дії працівників даного ФОП не відповідали нормам та вимогам діючого законодавства - правоохоронцями була задокументована спроба персоналу позбавитися від частини свого товару шляхом виносу через запасний вихід.

Наразі слідчим відділенням Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області проводиться кримінальне провадження за ст. 321-1 КК України "фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів".

Прес-служба МОЗ України за інформацією Держлікслужби України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool