Правозахисна діяльність прокуратури області в бюджетній сфері в першому півріччі 2011 року

Липень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1546 | Коментарі: 0

У першому півріччі поточного року прокуратурою області приділялась постійна увага здійсненню правозахисної діяльності у бюджетній сфері. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, виявленню кримінальних проявів. Так, у 2011 році в бюджетній сфері порушено 23 кримінальних справ, з яких 16 - направлено до суду; принесено 103 протести; за результатами внесених 117 документів реагування до відповідальності притягнуто 180 осіб, з яких 94 - службовці органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю; відшкодовано 2 мільйона гривень.
Встановлено непоодинокі випадки неправомірного використання коштів державного бюджету, у т.ч субвенцій на надання пільг та погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам. Прикладом можуть слугувати викриті протиправні дії службових осіб одного з комунальних підприємств міста Олександрії. Як уже повідомлялося в пресі, за вказаним фактом прокурор м. Олександрії порушив кримінальну справу. Наразі слідство завершується.
Також виявлено порушення законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти в діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Інформація щодо порушених прокурором міста Кіровограда кримінальних справ стосовно службових осіб Кіровоградської міської ради теж уже оприлюднена через ЗМІ.
Крім того, виявлено випадки розтрати коштів місцевих бюджетів.
Слідство у згаданих вище справах триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool