Правоохоронці виявили низку фактів незаконної торгівлі ялинками та порубки хвойних насаджень

Грудень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 824 | Коментарі: 0

Поліцейські спільно з представниками лісового і мисливського господарства та екологічної інспекції провели більше десятка рейдів в місцях можливої незаконної рубки хвойних насаджень на території Кіровоградщини.

Крім того, правоохоронці перевірили близько 200 транспортних засобів щодо законності перевезення ялинок і майже сотню ринків та інших місць можливого продажу новорічних дерев.

В ході проведення цих профілактичних заходів працівниками поліції було виявлено ряд порушень.
В Кропивницькому та Олександрії виявлено декілька фактів незаконної торгівлі хвойними деревами, за якими складено адміністративні матеріали за ст. 160 КУпАП, які направлені на розгляд до суду.

Також, викрито двох жителів Компаніївського району, 46 та 44-х років, які спиляли та викрали 14 сосен на території урочища в одному з сіл району аби потім їх продати. Вилучені поліцейськими та працівниками місцевого лісгоспу дерева, передано на зберігання до Компаніївського лісового господарства. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Працівники поліції нагадують, що за незаконну порубку, пошкодження та знищення хвойних насаджень, а також порушення правил збереження, перевезення та реалізації такої продукції законодавством передбачено адміністративну відповідальність (ст. 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП), а саме - накладення штрафів від 5 до 100 (у залежності від розміру заподіяної шкоди) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool