Правоохоронці продовжують боротьбу з корупційними проявами

Грудень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

Протидія адміністративній та кримінальній корупції посідає одне із важливих місць у діяльності органів внутрішніх справ. Відділ боротьби з корупцією УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області постійно вживає організаційно-практичних заходів, спрямованих на виявлення та припинення цього негативного явища.

Загалом протягом 10 місяців поточного року за матеріалами працівників ВБК УБОЗ УМВС викрито 12 злочинів у сфері службової діяльності, у тому числі 3 факти вимагання хабара, 4 – зловживання службовим становищем, 3 – службового підроблення. За виявленими фактами порушено 6 кримінальних справ, 4 з яких направлено до суду.
Так, наприклад, навесні цього року прокуратурою області за матеріалами УБОЗ було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України стосовно двох посадових осіб органу місцевого самоврядування одного із сіл Олександрійського району, які вимагали у громадянина хабар в розмірі 50 тисяч гривень за вирішення питання щодо виготовлення та видачі дозвільних документів на право розміщення торгівельних об’єктів на території сільської ради.
Іншу кримінальну справу також за фактом вимагання та отримання хабара вже влітку було порушено стосовно начальника одного із територіальних органів виконавчої влади у Новомиргородському районі. Посадовець отримав від голови фермерського господарства кошти у розмірі 25 тисяч гривень за вирішення у найкоротший термін питання про видачу документів та актів обстеження.
Також за 10 місяців поточного року працівниками відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС в області складено і направлено до суду 34 протоколи про порушення вимог адміністративного антикорупційного законодавства, які вчинені посадовими особами органів місцевого самоврядування та посадовими особами юридичної особи публічного права.
Зокрема, посадовцями було допущено порушення обмежень:
- щодо використання службового становища (ст. 172-2 КУпАП) – 8 протоколів;
- щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 172-4 КУпАП) – 2 протоколи;
- щодо порушення вимог фінансового контролю (ст. 172-6 КУпАП) – 24 протоколів.
За результатами розгляду 18 протоколів судом вже винесено рішення про накладення штрафу. 8 протоколів наразі знаходяться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool