Працівників культури та майстрів народного мистецтва Кіровоградщини привітали із професійним святом

Листопад 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1308 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному центрі з професійним святом вітали працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Урочистості і концертна програма відбулися в академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.Л.Кропивницького. У фойє театру з нагоди свята представлено фотовиставку "Окрилені творчістю", присвячену митцям.

Під час урочистої частини працівників культури привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко:
– Мені дуже приємно вітати вас – надзвичайно талановитих людей, які творять прекрасне і вічне. Дякую вам за вашу роботу та за ваш внесок у розвиток українського мистецтва.

Голова облдержадміністрації наголосив, що візитівкою Кіровоградщини сьогодні є низка мистецьких фестивалів всеукраїнського рівня, – як нових, так і традиційних, а також зауважив, що лише протягом цього року в області проведено сотні різноманітних культурних заходів.

– Щиро дякую вам за свято, яке ви організовуєте чи то в селі, чи в селищі, чи в обласному центрі, чи на великій сцені, чи в сільському будинку культури, – підкреслив Сергій Кузьменко. – На щастя, ми сьогодні вже можемо говорити про відремонтовані будинки культури в селах, про появу нових електронних систем в бібліотеках. Думаю, спільними зусиллями ми зможемо зробити, щоб гарні затишні театри, палаци культури були не тільки в обласному центрі, а й у інших населених пунктах Кіровоградщини. Ми вже зараз чимало для цього робимо.

З нагоди свята очільник облдержадміністрації побажав усім працівникам культури та майстрам народного мистецтва області успіхів, невичерпної енергії та натхнення творити. Разом з головою обласної ради Олександром Чорноіваненком Сергій Кузьменко вручив кращим фахівцям галузі грамоти і подяки.

Цьогорічні лауреати обласної премії "Духовний скарб Кіровоградщини" під час урочистостей отримали від очільників області дипломи, нагрудні знаки, грошові винагороди та статуетки "Степовий орел". Так, у номінації “За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва” премію отримала Олеся Бушмакіна – артист драми вищої категорії КЗ “Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького”. У номінації “За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва” перемогла Людмила Багатько – керівник народного аматорського фольклорного ансамблю “Кумоньки” Аджамського сільського Будинку культури Кіровоградського району. У номінації “За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини” перемогла Тетяна Ткаченко – директор обласного художнього музею. А у номінації “За внесок у розвиток бібліотечної справи” кращою визначено Тамару Полудень - директора Компаніївської централізованої бібліотечної системи.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool