Працівники відділу ветеренарної міліції не завжди дотримуються адміністративного законодавства

Грудень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1213 | Коментарі: 0

В порядку правозахисної діяльності органами прокуратури області в ході проведених перевірок додержання вимог законів в роботі відділу ветеринарної міліції УМВС України в області при притягненні громадян до адміністративної відповідальності встановлено чисельні порушення.

Найчастіше інспекторами відділу ветеринарної міліції ігноруються вимоги Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення. Наприклад, в них не зазначається у чому саме полягає суть правопорушення; не вказується скільки разів протягом року правопорушник притягувався до відповідальності тощо. Не завжди правопорушникам роз’яснюються їх права та обов’язки, передбачені КУпАП. Порушуються вимоги законодавства, пов’язані з врученням копії протоколу.

Поширені факти ігнорування працівниками відділу ветеринарної міліції вимог законодавства про адміністративні правопорушення щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у порушенні ветеринарно-санітарних правил. Як правило, протоколи складаються лише стосовно реалізаторів, кухарів тощо. Тим часом, посадовці уникають заслуженого покарання.
До інших виявлених порушень КУпАП відносяться: неналежний опис обставин вчинення правопорушення; незазначення статті, за якою правопорушник притягується до відповідальності.
Результатом здійснених перевірок стало відповідне подання прокуратури області на ім’я начальника УМВС України в Кіровоградській області.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool