Працівники Служби «101» навчили відпочиваючих прийомам допомоги на воді (ФОТО)

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 0

Підсумовуючи опитування серед громадян, одними з найкращих місць відпочинку влітку – є місця поблизу водоймищ. Але не завжди громадяни пам’ятають про безпеку. Найчастіше трагедії трапляються з вини самих відпочиваючих.

З рейдовою перевіркою щодо дотримання громадянами правил безпеки під час такого відпочинку та проведенню масово-роз’яснювальної роботи серед населення виїжджали до водойм міського саду та Новомиколаївського пляжу міста Кіровограда працівники Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області.
Таблички застерігаючого змісту, листівки, бесіди – це всі начебто прості речі, але вони складають важливий аспект у агітації і навчанні безпечному способі життя. Безсумнівно, за статистикою криється людське горе – пішов на відпочинок і не повернувся син, батько, донька. Інколи на суцільній мілині гинуть діти, поки батьки відпочивають на березі. Найбільше вражає той факт, що середній вік загиблих 16-30 років, це якраз той період, коли молодість і відчайдушність переважають над обачністю. Отже, під час рейдової перевірки працівників служби «101» особливо цікавили питання: чи знають відпочиваючі правила безпеки на водоймах і як надавати долікарську допомогу у разі притоплення, бо інколи лічені хвилини небайдужості та ще й закріпленої такими знаннями допомагає врятувати життя.
Під час цього рейду рятувальники особливу увагу звернули на дітей, яких на ставку чимало. Приємно було дізнатися, що школярі не тільки теоретично знають, що треба робити, якщо з товаришем сталася біда на воді, але й продемонстрували це на практиці: умовному постраждалому надали першу допомогу. Інспектор відділу організації служби Кіровоградського міського управління ТУ МНС в області Владислав Доля, який уважно стежив за їх діями, визнав, що знання, отримані за шкільною партою на уроках з основ безпеки життєдіяльності, не пройшли для хлопчаків марно – першу допомогу вони надали вірно.
Якщо ж ви, шановні читачі, не впевнені у тому, як це треба робити, то листівки, розроблені працівниками Територіального управління МНС та Управлінням Держтехногенбезпеки в області, допоможуть вам заповнити прогалину у знаннях. Вони розміщені у всіх місцях з масовим перебуванням людей, крім того біля водоймищ встановлені стенди застерігаючого характеру. Не ігноруйте інформацію, адже недарма кажуть: попереджений, значить озброєний.
Прес-служба ТУ МНС в області

Працівники Служби «101» навчили відпочиваючих прийомам допомоги на воді (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool