Працівники прокуратури перевірили як дотримуються права дітей у Новопразькій спеціальній школі-інтернаті

Квітень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1097 | Коментарі: 0

Працівниками прокуратури області та прокуратури Олександрійського району проведено перевірку додержання законодавства про охорону дитинства, освіту, захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті 1-2 ступенів. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав дітей Людмили Білобрицької проведеною перевіркою встановлені порушення в сфері захисту прав дітей. Зокрема, з 90 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують особливого захисту, адміністрація закладу не забезпечила 34 дітей Єдиним квитком, який дає право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті та відвіданні закладів культури, спорту. З 32 учнів шістнадцятирічного віку, 15 не мають паспортів, з них лише троє досягли цього віку в поточному році, інші в 2010-2011 роках. Не вжито вичерпних заходів для надання деяким дітям допомоги в отриманні аліментів. Перевірки щодо наявності житла та майна в батьків окремих дітей-сиріт залишаються не завершеними.

У закладі допускаються порушення прав дітей на освіту, замість проведення уроків мають місце факти «окозамилювання». Так, станом на 09.04.2012 у класних журналах 7 класу відмічено проведення уроку з інформатики з оцінюванням знань 5 учнів 10.04.2012, а в 8 класі проведення уроків відмічено на два дні на перед, з виставленням оцінок 10 учням.
На час перевірки із весняних канікул до інтернату не повернуто трьох вихованців. Адміністрацією закладу не вжито заходів з власної ініціативи та через службу у справах дітей райдержадміністрації, органи опіки та піклування (сільські ради) для надання дітям відповідної допомоги, оскільки їх відсутність в школі-інтернаті пов’язана з матеріальними проблемами сімей.
За словами Людмили Білобрицької таким порушенням законів сприяє неналежне виконання посадових обов’язків фахівцем з охорони дитинства, а також відсутність належного контролю за навчальним процесом заступника директора з навчально-виховної роботи закладу.
За результатами перевірки прокурором Олександрійського району 12 квітня внесено подання директору цього закладу, ініційовано питання про дисциплінарну відповідальність вказаних осіб та реального поновлення прав вихованців школи-інтернату.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool