Працівники міліції вилучили у жителя Кіровоградщини кілька протитанкових мін часів ВВВ

Жовтень 08, 2012 | Новини | Переглядів: 1270 | Коментарі: 0

У одному із сіл Новгородківського району правоохоронці виявили у домоволодінні 39-річного раніше судимого місцевого жителя, снаряди, які становили неабияку вибухову небезпеку.

Лише дивом не сталося непоправного, адже чоловік самостійно встиг вийняти із двох із них підривачі. Якби міни зазнали механічного пошкодження і стався вибух, від житла підозрюваного не залишилося б і сліду. Крім того, могли постраждати і мешканці сусідніх будинків.
Під час проведення відпрацювання території населеного пункту працівники міліції отримали відповідну оперативну інформацію, яка у ході перевірки знайшла своє підтвердження. За добровільної згоди господаря домоволодіння працівники міліції провели огляд та виявили чотири міни.
- На місце події терміново прибули спеціалісти вибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС в області, які встановили, що виявлені снаряди є протитанковими мінами часів Великої Вітчизняної війни, німецького виробництва, споряджені підривачами. У кожній із них містилося близько 6 кілограмів вибухової речовини тротилу, – розповідає експерт-вибухотехнік Олег Шкляр, – подібні снаряди класифікують як небезпечні та особливо небезпечні, тож вони підлягають негайному знищенню. Тому правоохоронці вивезли міни, кожна з яких важила близько 9-10 кілограмів, за межі населеного пункту та знешкодили у кар’єрі. Осколки спеціалісти вилучили для проведення дослідження.
З пояснень «власника» арсеналу стало відомо, що снаряди він знайшов у лісосмузі та зберігав вдома, аби у подальшому здати їх на металобрухт. Чоловік ніде не працював, зловживав алкоголем, тож на прожиття заробляв саме пошуком металевих виробів.
За словами першого заступника начальника Новгородківського РВ УМВС в області Владислава Лисенка, наразі вирішується питання про порушення за цим фактом кримінальної справи за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.


СЗГ УМВС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool