Працівники Держтехногенбезпеки закликають рибалок до обережності (ФОТО)

Березень 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1252 | Коментарі: 0

На початку весни у відлигу крига особливо небезпечна. Тому саме у такий період і рятувальники, і інспектори Держтехногенбезпеки патрулюють водойми з метою запобігання виникненню нещасних випадків.

Поступове підвищення температури повітря робить свою справу – лід на водоймах тане, вкривається водою. Та затяті рибалки мало зважають на це і вільний час віддають улюбленому заняттю, ризикуючи опинитися у крижаній воді. Хоча кожен із них впевнений, що не потрапить у таку халепу.
 Крижане плесо Інгулу в районі міського саду та Новомиколаївського пляжу виявилося досить людним. На безпечній відстані один від одного рибалки з вудками в руках терпляче вичікують на здобич. При спілкуванні з ними виявилося, що це справжні фанати зимової розваги. Рибалки професійно підходять як до спорядження, так і до заходів власної безпеки. Один з них продемонстрував товщину льоду, висвердливши нову лунку. Вона виявилася поки що безпечною – майже 70 см. Та, ще декілька теплих днів і від міцності криги мало що залишиться. Тож інспектори провели з рибалками попереджувальні бесіди, роздали листівки з правилами безпеки на кризі та порадами на випадок, якщо хтось потрапить під лід.
Шановні громадяни! Управління Держтехногенбезпеки та МНС закликають вас бути дуже обережними, виходячи на кригу, а краще взагалі відмовитися від такого задоволення.
Якщо ж ні, обов’язково майте при собі міцну мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці та півкілограмовим вантажем - на іншому, металевий штир або ніж, які допоможуть вибратися на лід, якщо раптом провалитеся. Не виходьте на лід у нічний час і поодинці. Вирушаючи рибалити, обов’язково попереджайте рідних куди йдете.
Якщо ви все таки опинилися у крижаній воді, не панікуйте. Розставте широко руки і без різких рухів намагайтеся виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли, та повзіть до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду.
Надаючи допомогу людині, що провалилася під лід, ні в якому разі не підходьте до неї стоячи, потрібно наближатися лежачи, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Наблизившись до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс або багор, витягайте постраждалого на безпечне місце.
Шановні дорослі! Слідкуйте за тим, щоб ваші діти в жодному разі самі не гралися біля річок або ставків. Будьте пильними!
Управління Держтехногенбезпеки в області

 

Працівники Держтехногенбезпеки закликають рибалок до обережності (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool