Пожежно-тактичні навчання проведено на Одеської залізниці

Жовтень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1098 | Коментарі: 0

Минулого тижня на території колійно-машинної станції Усатове (КМС-261) Одеської залізниці першим Одеським загоном відомчої воєнізованої охорони було проведено практичні навчання з ліквідації умовного загорання автомобіля.

За тактичним задумом навчань відпрацьовувався випадок загорання автомобіля, розташованого на загальній стоянці автотранспорту. Згідно з планом заходу від занесеного ззовні джерела вогню загорілася вантажівка. Про виявлення пожежі охоронець повідомив начальника підприємства і викликав пожежний поїзд. Далі місце пожежі було оточено та розпочато гасіння пожежі вогнегасниками. Завдання ускладнювала ймовірність переходу полум'я на розташовані поряд автомобілі. Черговий по Одеській дирекції залізничних перевезень відправив на місце пожежі пожежний поїзд Одеса-Сортувальна. Для недопущення розповсюдження вогню на автомобілі, що знаходилися поруч за допомогою поливального автомобіля було створено водяну завісу. Черговим тягачем машину, що загорілася, було перевезено на відкриту територію.
Керівник гасіння пожежі - начальник пожежного поїзда Одеса-Сортувальна Віталій Кавтя прийняв рішення гасити пожежу пожежною автоцистерною АЦ-40, розташованою у вагон-гаражі. За кілька хвилин потому по трапу з вагона-гаража виїхала автоцистерна, від якої з безпечної відстані було прокладено рукавну лінію і за допомогою подавання пінного розчину пожежу було ліквідовано.
За словами заступника начальника першого Одеського загону відомчої воєнізованої охорони з пожежного нагляду Олексія Обертінського пожежно-тактичні навчання проводяться на Одеській залізниці регулярно (один раз в квартал з кожним пожежним поїздом, в тому числі з участю підрозділів державної пожежної охорони МНС України). Завдяки проведенню цих навчань відпрацьовується взаємодія різних служб Одеської залізниці, особовий склад набуває вміння швидко орієнтуватися й приймати оптимальні рішення, а також виховується психологічна стійкість при гасінні пожеж і підвищення бойової підготовки особового складу пожежних поїздів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool