Пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградщини відкривають свої двері для дітей, які відпочивають у шкільних таборах

Травень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 760 | Коментарі: 0

Пора шкільних канікул для молодших школярів вже розпочалася, але поки що маленькі учні мають можливість як і раніше щодня ходити до школи.

Та тільки тепер вони не сидять за партами й вчать уроки, а граються в інтелектуальні та спортивні ігри, відвідують бібліотеки, музеї, виставки. Вони відпочивають у пришкільних таборах.
Дуже часто бувають діти і у місцевих пожежно-рятувальних підрозділах, тому що немає нічого важливішого ніж безпека дитини. А тут малюки засвоюють свої перші уроки життя без небезпек, як-то кажуть, з перших вуст: рятувальники розповідають про причини надзвичайних подій, наводять приклади з життя, демонструють техніку, професійне знаряддя та спеціальний одяг, з якими щодня вступають у двобій з небезпекою та рятують життя. Під час спілкування з учнями початкової школи працівники пожежно-рятувальної служби особливо звертають увагу на питання безпеки дитини в період літніх канікул, що дає можливість маленьким школярам пригадати вже засвоєний на уроках охорони здоров’я матеріал. Важливо, щоб такі бесіди проводили з ними й батьки, адже авторитет і сила слова педагога, рятувальника матиме вдвічі більший виховний вплив, якщо такі ж життєві принципи сповідують і найрідніші для дитини люди та демонструють на власному прикладі.
Найбільше захоплення у малечі викликає, як правило, можливість самим на декілька хвилин перевтілитись у мужнього рятувальника – потримати вогнегасник чи пожежний рукав, посидіти у пожежній машині, одягти каску чи приміряти «боївку», спробувати у дії пневмоножиці чи пневмоподушку. І рятувальники радо йдуть їм на зустріч.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool