Повідомляють фахівці ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Квітень 02, 2014 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Ставка єдиного податку при здійсненні видів діяльності, не зазначених у реєстрі

Дохід, отриманий платниками єдиного податку І та ІІ груп від провадження видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, оподатковується за ставкою 15%.
При цьому такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, тобто на загальну систему оподаткування. Такий перехід необхідно здійснити з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися види діяльності, не зазначені у реєстрі платників єдиного податку.
Нагадуємо, „спрощенці” несуть відповідальність згідно з Податковим кодексом за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.
Порядок нарахування та ставки єдиного податку визначено розділом XIV Податкового кодексу України.

Як платити ЄСВ «спрощенцям»

Фізичні особи-підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок за періоди, в яких вони були платниками єдиного податку. Це відбувається незалежно від того, отримували вони дохід у цей період чи ні.
Для зазначеної категорії платників єдиний внесок нараховується у розмірі 34,7% на суми, що визначаються ними самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, який становить 422,65 грн. (1218 х34,7%)
Отже, фізичні особи – „спрощенці” повинні щомісячно сплачувати ЄСВ у розмірі не менше 422,65грн. незалежно від того, отримували вони дохід за цей період чи ні.
Порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування визначено Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України 09 вересня 2013 року № 455, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2013 року за № 1622/24154.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool