Повідомлення прокуратури Кіровоградської області

Жовтень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1176 | Коментарі: 0

Органами прокуратури області проведено перевірки з питань додержання вимог законодавства України щодо повноти здійснення обліку джерел електромагнітного випромінювання, забезпечення належного контролю за виконанням вимог законодавства суб’єктами ринку телекомунікації, провайдерами та користувачами радіочастотного ресурсу з метою попередження негативного впливу на здоров’я населення.

Перевіркою додержання вимог законодавства про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення встановлено, що безпосередньо суб’єктами ринку телекомунікацій та установами санітарно-епідеміологічної служби допускаються непоодинокі випадки порушень вимог чинного законодавства.
Так, прокуратурою Ленінського району м. Кіровограда встановлено, що ПрАТ «Київстар» в порушення вимог чинного законодавства не здійснено переоформлення Санітарного паспорта базової станції KIR 960, розташованої в обласному центрі, термін дії якого закінчився. За результатами перевірки президенту ПрАТ «Київстар» внесено припис, який перебуває на розгляді.
Аналогічні порушення при експлуатації двох базових станцій мобільного зв’язку встановлено також Світловодським міжрайонним прокурором, яким внесено припис директору ПрАТ «МТС Україна».
Прокурором Петрівського району встановлено, що Петрівською СЕС не здійснюється контроль у сфері захисту населення від неіонізуючих випромінювань,відсутня будь-яка інформація щодо розміщення об’єктів РТО на території району та рівень впливу випромінювання на здоров’я населення та природне середовище. На усунення цих порушень головному санітарному лікарю внесено подання.
Перевіркою Кіровоградської обласної СЕС встановлено, що остання не входить до переліку установ і закладів, які мають право проводити розрахунки та складати санітарні паспорти на радіотехнічні об’єкти та не має відповідного свідоцтва та повноважень щодо видачі санітарних паспортів.
Однак, всупереч вимог законодавства, обласною СЕС протягом 2007-2010 року видано більше 500 санітарних паспортів на об’єкти РТО. Крім того, працівники СЕС приймали участь у роботі приймальної комісії з прийняття об’єктів в експлуатацію, базових станцій стільникового мобільного зв’язку ПрАТ «Київстар».
Всупереч вимог закону обласною СЕС не в повній мірі вживаються заходи до виявлення та усунення порушень санітарно-епідеміологічного законодавства та не використовуються надані законом повноваження. Так, наприклад, в Кіровоградській філії Концерну РРТ відсутні дозвільні документи органів санепіднагляду на телевізійні вежі, що перебувають на їх балансі, а проектно-кошторисна документація на вказані об’єкти не погоджувалася з органами СЕС, однак останніми жодних заходів, спрямованих на припинення цих порушень не вживається. На усунення вказаних порушень прокуратурою області головному санітарному лікарю області внесено подання, яке перебуває на розгляді.
У Кіровоградській філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення відсутні будь-які дозвільні документи органів санепіднагляду, пожежної безпеки, охорони праці на 16 телевізійних веж, що перебувають на її балансі. Крім того, проектно-кошторисна документація зазначених телевізійних веж не пройшла експертизу на відповідність нормативним актам з пожежної безпеки та охорони праці. Також зазначені телевізійні вежі не прийняті в експлуатацію органами санітарно-епідемічного нагляду, МНС та Держгірпромнагляду. Правовстановлюючі документи на земельні ділянки оформлено лише на 2 телевізійні вежі. На усунення цих порушень прокурором м. Кіровограда директорові Кіровоградської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення внесено подання та припис.
Прокурорами також встановлено факти використання земельних ділянок під джерелами електромагнітного випромінювання без правоустановчих документів. Кіровоградською філією Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення використовуються на території області земельні ділянки під 14 телевізійними вежами без отримання правоустановчих документів на право користування земельними ділянками. Голові філії внесено припис про усунення порушень вимог земельного законодавства.
Всього за результатами перевірки органами прокуратури області внесено 12 приписів та подань, порушено 1 дисциплінарне провадження.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool